Senyora de la comèdia

Maria Juan es actriu, còmica, i presentadora. Es una comunicadora en definitiva. També és mare, però a estes alçades encara no ha aconseguit un sou per eixa feina. Per les altres, per sort, si.

Llicenciada en Art Dramàtic a l’ESAD de València, la seua carrera destaca en el terreny de la comèdia, i el gènere de l’stand up. Des de 2019 crea i lidera un segell de comèdia en valencià RIURES. Amb el focus posat en la llengua i en la diversitat.

Amb l’aparició de la nova televisió pública valenciana, Àpunt, torna a València al al 2018, després de 10 anys vivint i treballant a Madrid, on treballa en els seus espectacles propis i en projectes com Las Noches del Club de la Comèdaia que la portà de gira per teatres de tota Espanya durant més de 3 anys. I projectes televisius com En el aire de Andreu Buenafuente o en el programa Liarla Pardo de La Sexta. Així com diferents projectes de La 1 de TVE, com a còmica o reportera.

Pel seu pas per Àpunt, destaquen programes com Comediants, un programa d’stand up amb tres temporades, el late Assumptes Interns, co presentat amb pere Aznar i produït pel Terrat o els dos anys al front del magazin dels caps de setmana de la ràdio pública Podríem fer-ho Millor.

També en la televisió pública, ha presentat altres formats com concursos o especials de Cap d’any.

Cada vegada més, exerceix de presentadora i mestra de cerimònies en actes de caire públic o privat. Ha sigut la presentadora dels premis de l’audiovisual valencià, els Premis Berlanga, en tres ocasions, o la conductora de festivals i premis a nivell nacional com el desé aniversari del Diario.es, els premios Archiletras o la presentació de temporada de l’Instituto Nacional de les Arts Escèniques i la Música.

Actualment viu a València compaginant les presentacions i produccions pròpies, amb la televisió, la ràdio i l’audiovisual.

I amb la filla, que a les 17h ix d’escola.

Podeu seguir-la en xarxes (@mariajuandonat), tot i que com a bona senyora dels 80 les porta molt malament i es fa ghosting a si mateixa. Millor seguiu-la a Riures en Valencià (@riuresvalencia), el seu segell de comèdia.